Bereiding varkensvlees
Bereiding rundvlees
Maandag 06:30 tot 16:00
Dinsdag gesloten
Woensdag 06:30 tot 16:00
Donderdag gesloten
Vrijdag 06:30 tot 16:00
Zaterdag 06:30 tot 16:00
Zondag gesloten

Vleeshandel Evers

Herman Costerstraat 524
2571 NA Den Haag
Telefoon: 0625329085

Bereiding rundvlees
Baklap
Bijzonderheden: baklappen worden van magere rundvleesdelen gesneden. Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten worden. Smaakidee: laurier, kruidnagel. Wist u dat... baklapjes ook wel bieflapjes genoemd worden?
Bakken ± 5-10 min.
 
Biefstuk
Schroei biefstuk tijdens het bakken snel dicht en houd het vlees in beweging. Biefstuk wordt gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende. Smaakidee: peper, oregano, knoflook. Wist u dat... biefstuk veel ijzer bevat?
Bakken ± 3-5 min.
 
Doorregen runderlap
Braad een doorregen lap rustig aan, voeg vervolgens warm vocht toe en laat het vlees met gesloten deksel garen. Smaakidee: koken met bouquet-garni. Wist u dat... wanneer u weinig tijd heeft, u heel goede resultaten kunt behalen met een hogedrukpan?
Koken ± 120-150 min.
 
Entrecote
Entrecote wordt gesneden van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Entrecote met haas en been noemen we een T-bone. Verwijder het vetrandje eventueel pas het bakken. Smaakidee: peper, knoflook.
Bakken ± 6-8 min.
 
Hacheevlees
Hacheevlees is ook zeer geschikt voor goulash, ragout, oven- en stoofschotels. Suddergerechten, zoals hachee, winnen aan smaak als ze een dag na bereiding pas worden gegeten. Smaakidee: laurier, peper, kruidnagel, azijn.
Smoren ± 120 min.
 
Klapstuk
Klapstuk wordt meestal gegeten met hutspot. Het vlees wordt gesneden van de borst en is doorregen met kleine vetrandjes. Smaakidee: tijm, rozemarijn, foelie, laurier.
Koken ± 120 min.
 
Kogelbiefstuk
Schroei het vlees snel dicht en houd het vlees in beweging tijdens het bakken. Kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk. Smaakidee: peper, oregano, knoflook.
Bakken ± 3-5 min.
 
Lenderollade
Laat lenderollade even rusten na bereiding. De rollade is het meest smakelijk als het vlees binnenin nog rosé is. Prik met een breinaald of satépen in de rollade om te kijken of hij gaar is. Als het vocht helder van kleur is, is het vlees gaar.
Braden ± 45 min. per kilogram
 
Magere runderlap
Smaakidee: donker bier, azijn, laurier, ui, tomaat. Wist u dat... sudderlapjes altijd zachtjes moeten smoren/stoven? Dan blijft het vlees heerlijk zacht. Toevoeging van citroen en tomatenpuree helpt daar ook bij. Laat het vlees daarna heel langzaam gaar worden.
Smoren ± 100-120 min.
 
Ossenstaart
De lekkerste bouillon maakt u door de stukken ossenstaart eerst door de bloem te halen en aan te braden met bouquet-garni. Laat de ossenstaart daarna gaar koken. Zo ontstaat een mooie, bruine bouillon. Smaakidee: rode port of Madeira.
Koken ± 180 min.
 
Ossenhaas
Haas is het malste en mooiste deel van het rund. Biefstuk van de haas wordt ook wel tournedos genoemd. Een ossenhaas weegt ongeveer tussen de twee en vijf kilo. Smaakidee: peper, dragon, oregano.
Bakken ± 3-5 min.
 
Ribeye
Het vlees is iets gemarmerd (met een randje vet doorregen), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft. Smaakidee: knoflook, zwarte peper. Wist u dat... ribeye snel klaar is en net als biefstuk niet helemaal gaar (rosé) gegeten wordt?
Bakken ± 4-6 min.
 
Rosbief
Rosbief is altijd een groot stuk vlees met soms een dun vetlaagje. Na bereiding moet het vlees binnenin nog rosé zijn. Snijd het vlees altijd in dunne plakken. Smaakidee: peper, mosterd, Provençaalse kruiden.
Braden ± 25-30 min.
 
Runderriblap
Fijne riblappen zijn de meest malse stooflappen van het rund en het snelst te bereiden. Door iets zuurs (bijvoorbeeld azijn of wijn) aan het stoofvocht toe te voegen is het vlees sneller zacht. Smaakidee: rode wijn, azijn, laurier, ui, tomaat.
Stoven ± 150-180 min.
 
Sukadelap
Sukadelap wordt gesneden van de schouder. Er loopt een peesje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het peesje lijkt na bereiding op sukade en is ook eetbaar. Smaakidee: rode wijn, azijn, laurier, ui, tomaat.
Stoven ± 130-160 min.