Bereiding varkensvlees
Bereiding rundvlees
Maandag 06:30 tot 16:00
Dinsdag gesloten
Woensdag 06:30 tot 16:00
Donderdag gesloten
Vrijdag 06:30 tot 16:00
Zaterdag 06:30 tot 16:00
Zondag gesloten

Vleeshandel Evers

Herman Costerstraat 524
2571 NA Den Haag
Telefoon: 0625329085

Bereiding varkensvlees
Braadworst/saucijs
Saucijs is meestal samengesteld uit varkensgehakt met kruiden. Zachtjes braden in ruim boter voorkomt openbarsten. Wist u dat... ijzer uit vlees gemakkelijker in ons lichaam wordt opgenomen dan ijzer uit plantaardige producten?
Braden: ± 12-15 min.
 
Doorregen varkensrollade
Een doorregen varkensrollade bevat iets meer vet dan varkensfiletrollade. Hierdoor wordt het vlees extra smakelijk en droogt het niet zo snel uit. Een rollade is bijna altijd panklaar, dat wil zeggen gezouten en gekruid.
Braden: ± 80-90 min.
 
Haaskarbonade
Haaskarbonade is de meest magere karbonade soort. Haaskarbonade is wat duurder dan andere karbonaden. Het mooie blanke vlees is sappig en vol van smaak.
Braden: ± 6-8 min.
 
Hals karbonade
Karbonade is het meest bekende stukje varkensvlees. Karbonade wordt gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals). Karbonaden kunnen ook gemarineerd worden.
Braden: ± 40-45 min.
 
Hamlap
Hamlappen komen van de achterham en zijn de meest malse varkenslappen. Als u voor het bakken de lappen met bloem bestuift, levert dat een licht gebonden en lekkere bruine jus op.
Braden: ± 8-10 min.
 
Hamschijf
Hamschijf wordt ook verkocht als ‘hips’ en in Duitsland als ‘Eisbein’. ‘Eisbein’ is licht gepekeld. Hamschijf smaakt gekookt of gesudderd goed bij stamppotten en maaltijdsoepen. Het onderste gedeelte van het vlees is uitstekend geschikt voor soep.
Koken: ± 120-150 min.
 
Nasi/bami vlees
Nasi/bami vlees wordt meestal gemaakt van iets doorregen varkensvlees. Het vlees kan bij aankoop al iets gekruid of gemarineerd zijn, waardoor het zó gebruikt kan worden.
Bakken: ± 8-10 min.
 
Ribkarbonade
Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en wordt ook wel kotelet genoemd. De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade. Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje.
Bakken: ± 6-8 min.
 
Schouderkarbonade
Schouderkarbonade bevat weinig been. Smaak-idee: varkensvleeskruiden, peper, nootmuskaat. Wist u dat... vlees mét been een iets langere bereidingstijd nodig heeft, omdat been een slechte warmtegeleider is?
Bakken: ± 12-15 min.
 
Speklap
Speklappen zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste speksoort. Smaak-idee: kerrie, peper, ketjap, ketoembar. Wist u dat... speklappen ook gegrild kunnen worden en dan minder vet bevatten?
Bakken: ± 6-10 min.
 
Varkensfilet
Bedruip en keer varkensfilet regelmatig tijdens de bereiding en leg het deksel schuin op de pan. Zout het vlees na bereiding. Smaak-idee: peper, foelie, nootmuskaat.
Braden: ± 40-45 min.
 
Varkensfiletlap
Haal het filetlapje voor het bakken door de bloem en bak het kort. Zout het vlees pas na bereiding. Smaak-idee: filetlapjes zijn lekker met pittige sauzen op basis van bijvoorbeeld peper, mosterd of paprika.
Bakken ± 4-6 min.
 
Varkensfiletrollade
Bedruip en keer het vlees regelmatig tijdens het bereiden en leg het deksel schuin op de pan. Zout het vlees achteraf. Smaak-idee: diverse vruchten.
Braden: ± 45-50 min.
 
Varkensfricandeau
Fricandeau is een uiterst mager stukje varkensvlees. Fricandeau mag enigszins rosé gegeten worden. Smaak-idee: oregano, bier. Wist u dat... varkensfricandeau net zo mager is als rosbief? ...groot vlees 10 min. moet rusten onder aluminiumfolie na bereiding?
Braden: ± 45-50 min.
 
Varkenshaas
Varkenshaas is een schuin toelopend stukje vlees. Vouw bij het braden de punt naar binnen en steek of bind deze vast met een prikker of rolladetouw, zodat het haasje overal even dik is. Laat varkenshaas na bereiding ± 5 min. rusten.
Braden: ± 10-15 min.
 
Varkenslap
Braad de varkenslap rustig aan en sudder deze gaar met gesloten deksel op laag vuur. Smaak-idee: peper. Wist u dat... vlees verschillende vitamines van het B-complex bevat, namelijk vitamine B-1, B-2, B-6 en B-12?
Smoren: ± 35-45 min.
 
Varkensoester
Oester is klein, maar fijn! Het vlees wordt gesneden van de achterham. Bestrooi het vlees voor het bakken met bloem. Dit voorkomt uitdroging en levert een smakelijke jus op. Lekker in de zomer: oesters van de barbecue met knoflookboter!
Braden: ± 6-8 min.
 
Varkensschnitzel
Schnitzels worden ‘met de draad mee’ gesneden, waardoor ze tijdens de bereiding plat in de pan blijven liggen. Serveer gepaneerde schnitzels met een schijfje citroen. Dat neemt de smaak van de boter weg, die wordt opgenomen door het paneermeel.
Bakken: ± 6-8 min.